Saturday, October 29, 2005

Sjalomanen

Det er godt nok blevet efterår, og det er nærmest umuligt for mig at tage billeder af mine ting: det er for mørkt om morgenen inden jeg tager på arbejde, og det er for dunkelt sidste på eftermiddagen, når vi kommer hjem. Derfor er der lidt langt mellem indlæggene i øjeblikket.

Ikke at det rykker så meget i pindene for tiden. Jeg har fået lavet et Ollisjal færdig: Jeg kalder det et Olli-sjal, fordi ideen kommer fra indehaveren af Olligarn i Valby Langgade. Det er en gave....væk med sig til december.

Og mens vi er ved sjaler: her har vi det færdige kauni: Det blev lidt koldere at se på end jeg regnede med, den næsten grå-blå mod den sort-brune og så bambien ind imellem. Det er ikke mit yndlingssjal, det må jeg nok erkende. Det kradser også.....Og så er det lidt lille. Som Ditte sagde; man er nødt til at bruge 2 bundter for at kunne lave et puttesjal. Det her er sådan mere et pyntesjal. Nok om det.



Jeg mangler et større håndarbejde som mit basisstrikketøj, ved siden af alle de små ting jeg har gang i (babytrøje, dukketøj, zebrasokker). Derfor sidder jeg pt med næsen dyppet i mine mange alt om håndarbejde-blade: måske dukker der noget op som egner sig rigtigt godt til urugarnet. Og så søger jeg efter inspiration til vanter, huer etc. Gode gaveideer....Faldt lige over en lille notits om hvornår hælen kom på strømpen. Ifølge denne har man fundet strømper med hæleform, godt nok i nålebinding, ca 500 f.kr. Jeg satser stærkt på at hælen kommer på zebrasokken inden længe :o)
Men derudover er der så mange ting jeg gerne vil lave, at der nærmest er kaos i den del af hjernen, der styrer selvkontrollen. Vil gerne starte på rigtigt mange ting, lige nu!

Vi er weekend-frie uden børn, fordi de er på koloni med fritidshjemmet. Så vi har været ude at spise indisk (indian monsoon i Istedgade, kan anbefales), og overvejer om vi skal spise mexicansk i aften, og se en ægte biograffilm (ja, det styrer for vildt herovre på djævleøen). Så strikketøjet hviler sig nok igen iaften. Men i morgen skal jeg til mit første strik-in og hvor bliver det sjovt at se de mennesker live! Monstro jeg ikke også får strikket lidt...

Autumn has come to Denmark, and it is dark when I go to work, and dark when we return. It is a bit problematic getting photos that are not too dark then. That´s why I am not blogging as frequent. I finished another Ollishawl for a present (Olli after the shopkeeper whose idea I have copied) and also show the finished kauni-shawl. I am not very satisfied with the kauni, the colors are very cold, it is itchy and not at all cosy. Hrmpf.

Sunday, October 23, 2005

Stort og småt

Hvor blev flowerbasket sjalet flot og blødt i "netto"-garnet. Og da modtageren har pakket det op, kan jeg godt vise det frem nu:

Jeg måtte op og stå på en stol for at tage dette billede...
Jeg vakler lige nu mellem at lave endnu et i en af de andre farver jeg fik indkøbt (blågrøn, lyserødslaks eller sort) eller at skifte til kiri (som kan ses hos Anne, det minder jo meget om flowerbasket) eller Birch. Meget passende blev Britt lige færdig med sit Birch. Det er jo også ret pænt....

Samtidig med skal jeg have lavet endnu et "Olli" sjal (se kreationer fra i år) i postkasserød Vienna med guld eller sølvtråd. En bestilling fra en forfrossen niece. Jeg var omkring Nicoline garn for at købe salsa der passer dertil, og der fandt jeg noget labert pelsgarn.

Det måtte jeg simpelthen lege med, og det blev til denne kreation (fra hendes verdens dukketillæg).
Det var faktisk sjovt at strikke med, men jeg måtte sy sammen med almindelig sytråd, jeg kunne simpelthen ikke se for bare tråde! Der mangler selvfølgelig nogle knapper. Kysen er hæklet i hulmønster og kantet med 2 omgange pels, der mangler også lige en knap og en trense. Faktisk hører der et par hæklede trompetbukser til, men der var ikke nok af kysegarnet tilbage til bukserne. Det er 100 % acryl og hvor er det bare vammelt at hækle med, squeeek-squeek. Men mon ikke baby er ligeglad, den er jo selv temmelig syntetisk :o)
Og så reddede vi lige endnu en kalendergave, yes!

Jeg ved ikke om det var 50 års melodunte grandprixet i aftes der inspirerede, men jeg har fundet en stor rest turkis mohair til en 80'er bluse og matchende bomuldsrest til et par trompetbukser, også til babyborn. Det skulle selvfølgelig have været benvarmere, men det bliver opvejet af det tilhørende pandebånd!

Med hensyn til zebra sokken er jeg gået lidt i stå, jeg havde lavet en timeglas hæl, men synes måske at de er pænest til babysokker og ikke så kække i str 37-38. Der er meget med den zebra.....

Som Magnus sagde engang i 3-års alderen: man kan godt få ondt i halsen hvis man spiser for mange zebraer; de er lidt stærke.

The flowerbasket shawl is finished and sent off as a birthday present. She already unwrapped it, so I can publish it here safely. I am getting ready to knit yet another "Olli shawl" (see under the gallery 2005) in red, also a birthday present. Another christmas present is finished (except for some buttons): a very synthetic outfit for babyborn. I dont think I need to add "keep away from open fire" in the neck of the shirt!

Thursday, October 20, 2005

2 høner og en halv zebra

Endelig fik hun ladet op: her er Sofies mariehønesokker og Magnus's zebra. Jeg er lidt skuffet over zebrastriberne, de bliver meget pænere i en mindre størrelse som Helles fra 14 oktober.
Sokkerne ryger straks i den hemmelige kalendergaveæske. Jeg har også fundet en opskrift på et par babyborn strømpebukser til resterne af mariehønen; der blev 58 g tilovers efter str 32-33.


Jeg har fået min portion fra Dittes samling af det
eddikelugtende urugarn fra handpainted yarn. Billedet er helt vildt ringe, men farverne er OK. Det må tages om og reloades ved dagslys en anden dag. Lace pure wool i farverne damask rose og velvet grapes. Den ene er meget pæn, men den anden - er lidt mere brun end lilla, når mørket falder på. Nu kan jeg så godt lide både brun og lilla, men navnet giver mig associationer til de rynkede. Nå ja, måske har ikke alle læst kaptajn Bimse og Goggeletten: vi taler om rosiner. Dem har jeg det ikke så godt med, efter at min lillebror i 4 års alderen stoppede et par op i næsen. De gled ud en uges tid senere. Siden da har jeg gjort hvad jeg kunne for at undgå dem. Jeg er nok én af de få danskere, der IKKE spiser bundfaldet i gløgg. Tiden vil vise hvad der skal blive af det garn, måske et færøsjal med hjerter. Det lyserøde havde jeg tænkt mig at lave "christels trøje" af, I ved den, som Sanne B ikke var så tilfreds med in the end - ikke at vi nogensinde så det færdige resultat som andet end en bunke på gulvet ;o) Måske garnet er lidt for tyndt. Det tænker jeg så lige lidt over. Det skal jo også lige "wikles" op.

Den anden bunke er et tilbud fra Superbrugsen, 2 bdt uldgarn for 29,95. Det er plysserødt og jeg har en ide om en hue med striber af lurex og en masse matchende striber i Vienna rester til Sofie. Eller med en masse hæklede blomster på, a la badehat fra 60-70'erne. Måske der også kan blive til sådan et forvokset baby-halstørklæde, hvor man stikker den ene snip ind i den anden. Med glimmer og dillerdaller. Man er jo stadig i prinsessealderen.

Ellers byder strikketøjskurven på montering af en lyserød trøje, som jeg blev arrig på, da den hæklede kant blev pænere på venstre forstykke end på højre. Gæt selv hvor jeg var startet. Knurrrr! Et stk Kauni mangler stadig sine kvaster, og blomsterkurvs-sjalet er færdigt og skal blokkes i aften.

Og så har jeg gang i den lille babytrøje i lyslilla (?) alpacca garn, uha det er blødt og lækkert, men jeg trækker det med favoritgarn til mig igen: det glider ikke så godt på pindene, så selvom det er rene retpinde tager det utrolig lang tid og man skal hele tiden holde et øje på pindene. Der glider opal strømpegarnet godt nok lækkert afsted! Så når nu prinsessen har lagt sig, lister jeg pinde og garn til babybornstrømperne frem.

I finished the ladybug socks, and started the much larger zebras. I think the stribing looks cuter in smaller sizes, but I am not going to tie his feet up the chinese way to fit a smaller size! I bougth some lace weigth handpainted yarn in the colours damask rose and velvet grapes, and thought about knitting the cardigan with the large collar seen under the "vil gerne strikke" gallery. The small bundles of pink pure wool is for a prinsess hat for my daughter. One day she will hate that colour....

Sunday, October 16, 2005

Se til venstre, der er Husum, se til højre...hovsa?

Efterårsferie betyder i år at ungerne og deres far er taget på en kort visit til farmor og farfar på fastlandet.

Og jeg er alene hjemme.....Jeg kan godt lide at være alene i små doser, men i længere tid bliver der lidt for stille, og jeg gider ikke at lave mad til mig selv.

For en gangs skyld har jeg ikke væltet alle mine stofrester ud på gulvet. Men jeg roder! Jeg faldt 2 gange over mine egne sko i entreen, inden jeg bestemte mig for at begrænse min territorieafpisning. Og tog skraldespanden ud og satte opvaskemaskine og vaskemaskine igang. Det må være husarbejde nok, når vi nu ikke skal have gæster.
Jeg havde store planer om hvad jeg skal bruge de få dage til: havearbejde, strikke, male. Jeg malede bagdøren både igår og idag. Og i al min selvfedhed bestemte jeg mig for også at tage kældervinduet med, det absolut sidste der manglede. Jeg var kommet halvvejs rundt da jeg huskede hvorfor det ikke var blevet malet sammen med de andre: der mangler kit næsten hele vejen rundt. Og det andet var slet ikke skrabet fri for maling. Nå ja, detalje! Bare sådan for et syns skyld gjorde jeg dem færdige.

Og så igang med projekt 2: at få lagt op til re-renoveringen af vores lille lokum. Vi har et meget fancy toilet, det hedder Philip Starck og det er gigantisk, så stort at lillemanden kan ramme kummen. Selve rummet er nok 1½x1 m og så er der 3 m til loftet. Det hele var malet med grå betonmaling da vi flyttede ind. Det så simpelthen så kedeligt ud, så vi tænkte at det liiiige skulle have lidt farver, feks en støvet lilla, lidt sølv i loftet - og så nogle pudsede flader til et par hulemalerier.
Men de pudsede flader ligner tyggegummi som vi glemte at fjerne inden vi malede og den lilla blev sådan lidt anmasende - ja, faktisk så mangler der bare et par lyserød-orange blomsterranker og et par indiske gudeplakater, så er der ren bollywood stil! Og nu er den grå betonmaling på gulvet begyndt at skalle af, så man kan se de grøn-turkise klinker nedenunder. Ret kikset über alles. Så jeg tænkte at man kunne smøre fliserne med brun sæbe og lægge vitawrap over et par timer, og så fjerne malingen, ligesom jeg gjorde på trappegelænderet. Det kan man ikke, har jeg nu erfaret..... gulvet er iøvrigt ret rent nu. Man kan til gengæld få gjort tyggegummiklatterne lidt bløde, så måske jeg kan få dem vasket af ved lejlighed.

Frisk luft er det som så med...Jeg tog til Albertslund for at aflevere et par opskrifter til Rikke. Nu går det ikke så godt med mit indre kompas, så jeg udskriver altid sådan nogle krak-kort. Men de er jo ikke skrevet til kvinder! Der står feks "drej til højre ad blablavej, kør lige ud i krydset, forsæt ad blabla vej, kør lige ud i krydset xx km. Drej til venstre af Tippenhalløjvej." Så jeg kørte ligeud i gennem to kryds - og drejede så til venstre. Men den hed ikke noget i retning af tippenvej. Tilbage, og tage den næste. Den hed heller ikke Tippennoget. Helt ærligt - man skulle fortsætte til vejen blev til et T-kryds. Dvs man skulle igennem ret så mange kryds og ikke bare 2. De burde simpelthen lave sådan nogle kvinde-krak vejvisere: kør ligeud igennem 8 kryds, drej til venstre i T-krydset (lige efter jem og fix). og så droppe alt det der pjat med xx km, hvem har tid til at sidde og stirre på at km tælleren drejer? Nå, jeg checkede det rigtige krak BOGEN for at finde ud af om mit rutekort til Bisbebjerg så rigtigt ud. Åh nej.... ikke Jyllingevej over i Sallingvej. Den går altid galt fra den anden side. Men se, jeg checkede navnet på vejen lige inden jeg skulle dreje til højre (og der har vi jo et andet problem, for jeg er højre-venstrespasser) - så jeg kom på den rigtige vej. YES! Og fandt et nyt fix-punkt: når du ser et åndssvagt metaludhæng der ligner en paraply uden fór - så er det ved at være tid til at dreje nedad (= venstre på min maner. Højre er opad). Og der var jeg ganske glad, nu kunne det kun gå godt! For jeg skulle bare ligeud i alle krydsene....haha.....lige indtil der var to veje der gik ligeud, den ene lidt til højre, den anden lidt til venstre. Havde de nollerbobber fra Krak så bare skrevet: "ligeud, men mest til venstre" var jeg ikke endt på Hillerødvej i den forkerte retning. ØV. Så det der ifølge krak skulle tage 17 minutter, tog mig cirka 37 minutter. Men nu ved jeg hvor Albertslund er, og Husum, hvis man skulle komme i bekneb for en tiger :-)

Og hvis nogen tænker, at det nok er manden der kører mest i bilen - så tro om: vi er TO højre-venstrespassere. Vores børn er godt klar over at det ikke står helt godt til; citater fra bagsædet: far - hun mener den anden højre! Eller: Er vi kørt forkert igen? Er vi stadig på jordkloden?

Kun lidt af tiden er gået til strikning:
Jeg har fået kaunien færdig, det gik jo hurtigere og hurtigere på tilbagevejen når der hele tiden blev en maske mindre.
Og jeg fik strikket 4 pinde tilbage på flowerbasket og reddet fejlen: nu mangler jeg kun 2 blade på flowerbasketsjalet inden den sidste bort. Det skal gerne være færdig inden torsdag. Det er i virkeligheden slet ikke så svært et mønster, men ikke det bedste til fjernsynsstrikning.
Jeg er nu igang med en babytrøje i Alpacca, som er mit fremtidige yndlingsgarn. Og et par zebra sokker til lillemanden.
Lillepigens mariehønsesokker er også færdige.

Hvorfor viser jeg så ingen billeder?

Fordi der var sådan en underlig cylinder med en streg over midt i synsfeltet på det digitale kamera. Jeg har ellers vænnet mig af med at holde det helt hen for mit højre øje, så det varede noget inden jeg opdagede den. Er kommet frem til ved tankens kraft at der nok ikke er mere batteri på. Men derudover er det jo ting I har set før her og der.....originalitet is not my best.

Så istedet får I et billede af vores tidligere stue i Amsterdam, som den så ud da vi flyttede ind. Det er værre end vores bollywood mareridt:



Vi måtte male over 8 gange med ekstremt dækkende hvid maling. Ungerne skreg af skræk første gang de så det i lommelygtens skær. I Holland fjerner man ALT når man flytter, inklusive pæren i den faste lampe på toilettet. Om det var så pæren i emhætten var den væk.

Nothing new under the sun. I have finished some of the shawls, but the digital camera ran out of battery, so instead I show you our living room in Amsterdam as it was left by the former tenants. It took 8 layers of paint to cover it completely!

Sunday, October 09, 2005

Store fødder og meget små, nuttede babysokker

Se, da jeg først havde fået smidt hade-strikkerierne til side, så gik det meget nemmere! Faktisk er søpølserne færdigstrikkede og har fået hæklet kant. De ses her i følgeskab af et lille trøsteprojekt, små ragsokker fra "strik og sy til den lille ny". De sugede 2x12 g sokkerestegarn til sig og tog godt nok ikke ret lang tid at lave.
Nu pønser jeg så på at starte på resten af baby udstyret, hue, halstørklæde og vanter i Alpacca, dejlige små ting der er hurtigt færdige. Vi har haft besøg af en 8 mdrs gravid mave i weekenden, og Sofie har ligget med hovedet på maven og lyttet. "Åh mor, skal vi ikke også have en lillesøster eller en lillebror? Den må godt bo på mit værelse." Jeg nænnede ikke at forklare hende at der vist kun er kinesiske tusindårsæg tilbage i min æggebakke.....

Status på resten: jeg har kæmpet lidt videre på Kauniet, da der ikke lige var basis for at starte et nyt projekt op ved morgenbordet. Men der er godt nok lang vej igen. Og så opdagede jeg en fjel cirka 4 omgange nede i flowerbasket, så der skal trævles lidt inden jeg skal strikke videre. Det var godt nok ærgerligt ;o)

Så må jeg hellere kigge på strømpegarnet: flamingo vs mariehøne...
De kan da kun blive sjove at strikke, men de skal gemmes nede i kurven, så Sofie ikke opdager dem, f.eks under kedelige Kauni.

Derudover har jeg engang lovet min veninde en vinterhue. Så Anni B, kig lige her og se om der er noget, der ser interessant ud.

I finished the sea sausage socks and some tiny cute little socks for a newborn baby. Very conveniently, I discovered an error in the flowerbasket, so rip-rip a few rows back. The kauni shawl will be finished sometime later this year, until then it will serve to cover up the christmas presents in my knitting-basket. I havent quite decided which one to start up first, the flamingo or the lady bug. I love the pink, but the shifts look more interesting in the ladybug yarn.

Thursday, October 06, 2005

Vi keder os...

Jeg har fået sat gang i to, næh tre tusindårs projekter..... Kaunisjalet er kommet 1/4 længere end halvvejs, det må så være 5/8 færdigt, gaaab hvor er der lang vej endnu. Flowerbasket kører nu på 10 gang mønster 2, og jeg tror, jeg skal lave cirka 3 rapporter endnu, inden afslutningskanten. Det gør det ikke mere spændende, snooooork.
Søpølsesokken mangler 13 mønsterrapporter inden tåen, = 65 pinde = 4420 masker....

I kan godt mærke hvor jeg er på vej hen, ikke? Der sker jo ingenting heromkring! Jeg er nødt til at starte endnu en ting op, noget der bliver færdigt hurtigt, så jeg ligesom føler at tingene rykker den rigtige vej. Jeg har jo nogen planer om sokker til pakkekalendergaver, men der tror jeg alligevel at jeg venter på søpølsens endeligt ;o)

Jeg kunne selvfølgelig give mig i kast med dette: strik til marsvin projekt ....men der er nedlagt veto fra de øvrige familiemedlemmer, med den vægtige begrundelse at det er en marsvine-han vi har i huset!

Og så synes jeg også at det er lidt trist at jeg ikke er med på strikkefestival med de andre webstrikkere....så har jeg da bestemt fortjent et trøsteprojekt!

It seems I have started three projects doomed for disposal in a dusty corner! I knit and knit, and when one is boring I change to another. I really should not, but I have to start up something smaller that will finish soon and polish my ego. But not this: knit for pigs. My family finds it disgracefull to dress up a male like that!

Sunday, October 02, 2005

Arj, er den weekend allerede gået?

Her er så den færdig monterede trøje på sir Magnus. Han mener selv, det er en rollespilssweater. Så må jeg hellere lade være med at fortælle ham at den er syet sammen med en metalnål ;o)

Der blev 22 g tilovers tilovers til kraven, og da jeg havde et frisk nøgle i en anden indfarvning, brugte jeg det for en sikkerheds skyld. Og der blev 28 g tilovers, dvs kraven brugte ret præcist 22 g! Så Lene, din formel var rigtig - Drops sweaters er jo lidt brede i det. Men næste gang køber jeg altså ekstra garn!


Den lyserøde UFO kræver udspænding, den krøller for meget i kanterne, så det bliver først næste weekend at I får den at se i færdig tilstand.

Sæbekogeriet har været igang! Vi har lavet røde hjerter, der dufter af rose, grønne hjerter og muslingeskaller der dufter af "blomster", og lilla hjerter og søstjerner der dufter af lavendel.

Man smelter først sæben i vandbad, og det er en anelse besværligt hjemme hos os. Vi har sådan et induktionsmonster, som man tænder og slukker med fingertouch. Nu reagerer det også på metal, så hver gang jeg bøjer mig ind over det, slukker alle pladerne. Det er ikke alt det sølv jeg har i tænderne, men bøjlerne i bh'en. Jeg har ellers prøvet at undvige madlavningen, fordi det jo tager så ufatteligt lang tid med alt det tænd-sluk. Men nogen fandt at topløs madlavning lød aldeles tiltalende...

Sæbemassen stivner iøvrigt ret hurtigt, så det skal hældes op med det samme - og ikke så hurtigt at der kommer bobler i. Det minder lidt om at hælde topagar på lb-plader (fagudtryk), så det var mors sikre hånd der hældte. Efter et par timer kan man så trykke sæben ud. Og stable den, gramse på den, snuse til den, og pakke en pæn sæbe ind til fru lærerinden. Og nu har vi så en stor sæbesamling, der til dels skal bruges til små julegaver. Man kunne jo håbe på at dem vi selv beholder vil øge frekvensen af håndvaske; små drenge kan have ufatteligt beskidte poter! Og små piger også, for nu at være retfærdig. Magnus er nok den eneste jeg kender, der kan vaske den ene hånd mens den anden er totalt beskidt.

En smule af eftermiddagen tilbragte vi i selskab med Willy Wonka og chokoladefabrikken, i dansk oversættelse. For engangs skyld var det ikke den ulidelige pixeline der lagde stemme til pigerne (som i Harry P filmene). En jævnt irriterende film, men med nogle skønne moraler: hvis man spiller computerspil, bliver man en møjirriterende bedrevidende og agressiv møgunge. Og hvis man plager dagen lang, ender man i skraldespanden, med 3 ugers råddent affald. Sofie stirrede olmt på mig, da jeg serverede den efter hendes plagen om pommesfrites hos den gyldne måge (mcdonalds): ja, men hun var jo også FORKÆLET!!
Børn har da heller ingen humor!

The grey sweater for my son is finished and he is pretty pleased with it. Actually, it fits me as well... Daughter and I have been making small soaps in different colours and... ehrm... scents. She immediately wrapped one of the heartsoaps for her teacher. The afternoon we spent in the cinema, watching the danish translation of Charlie and the chocolatefactory. Nice characters, and something to threaten the kids with: look what happens when you are playing computergames all day long - or pestering your parents! I used the latter to prevent a visit to the McDonalds, also known as the golden sea gull. Kids really dont have any sense of humour!