Skjoldpaddekager
Der bliver cirka 15 stk af en portion
Dej:
50 g gær
½ dl mælk (original opskrift skrev fløde 13%)
1 dl kvark
½ dl sukker
150 g blødt margarine
1 æg
cirka 6 dl mel
Fyld:
syltetøj og kagecreme (jeg snyder og køber den man bare pisker med mælk :o)
Små rosiner til øjne, eller spiselige pyntekugler
Gæren udrøres i lunkent mælk og de øvrige ingredienser blandes i. Ælt dejen til den er smidig. Hæver 1 time tildækket.
(Sidste portion hævede rigtigt meget, og forrige gang vi bagte dem hævede de ikke så vildt; da brugte vi tørgær istedet, 1 pk a 7g svarer til 25 g frisk gær).
Dejen slås ned og deles i 15 portioner.
Paddeformning:
saml dem direkte på bagepladen, de er ikke så nemme at flytte...
Del hver portion i to lige store kugler. Den ene rulles til en cirkel/oval på 7x8 cm = skjoldet.
Den anden kugle deles igen til to lige store kugler. Den ene rulles til en cirkel/oval på 5x7 cm = bunden. Den anden kugle deles igen i to, hvoraf en er hovedet og den anden bliver til 4 små ben. Tryk hoved og ben fast på bunden, læg 1-2 teskefuld creme + evt lidt syltetøj i midten, læg skjoldet over og tryk det godt fast. Tryk øjnene fast i hovedet. Padderne efterhæver 10 min i tildækket stand.
Bages 15-18 min midt i ovnen ved 200 grader (varmluft 180, men de har altså lidt en tendens til at blive tørre i kanterne).
Efter afkøling pyntes skjoldet med chokoladeglasur, evt ridses et mønster når glasuren er stivnet.
Man kan også lave mariehøns, så udelades hovede og ben og skjoldet pyntes med rød/pink glasur og chokoladelinser.
Dej:
50 g gær
½ dl mælk (original opskrift skrev fløde 13%)
1 dl kvark
½ dl sukker
150 g blødt margarine
1 æg
cirka 6 dl mel
Fyld:
syltetøj og kagecreme (jeg snyder og køber den man bare pisker med mælk :o)
Små rosiner til øjne, eller spiselige pyntekugler
Gæren udrøres i lunkent mælk og de øvrige ingredienser blandes i. Ælt dejen til den er smidig. Hæver 1 time tildækket.
(Sidste portion hævede rigtigt meget, og forrige gang vi bagte dem hævede de ikke så vildt; da brugte vi tørgær istedet, 1 pk a 7g svarer til 25 g frisk gær).
Dejen slås ned og deles i 15 portioner.
Paddeformning:
saml dem direkte på bagepladen, de er ikke så nemme at flytte...
Del hver portion i to lige store kugler. Den ene rulles til en cirkel/oval på 7x8 cm = skjoldet.
Den anden kugle deles igen til to lige store kugler. Den ene rulles til en cirkel/oval på 5x7 cm = bunden. Den anden kugle deles igen i to, hvoraf en er hovedet og den anden bliver til 4 små ben. Tryk hoved og ben fast på bunden, læg 1-2 teskefuld creme + evt lidt syltetøj i midten, læg skjoldet over og tryk det godt fast. Tryk øjnene fast i hovedet. Padderne efterhæver 10 min i tildækket stand.
Bages 15-18 min midt i ovnen ved 200 grader (varmluft 180, men de har altså lidt en tendens til at blive tørre i kanterne).
Efter afkøling pyntes skjoldet med chokoladeglasur, evt ridses et mønster når glasuren er stivnet.
Man kan også lave mariehøns, så udelades hovede og ben og skjoldet pyntes med rød/pink glasur og chokoladelinser.
2 Comments:
Åååååhh, tusind tak for den meget grundige opskrift - den skal helt klart prøves af!
KH Britt
AJ, perFEKT!! Min egen mariehøne, Anna, har jo snart fødselsdag og skal have noget med i børnehave. En omgang mariehønseboller ville da være super! :o)
Post a Comment
<< Home