Monday, November 28, 2005

YYYYYNK!

Mja, det var vist forudsigeligt: sidste uges stress og gøremål har gjort sit til at mit immunforsvar har nedlagt arbejdet. Derfor er der kun en kort servicemeddelelse idag, længere bulletiner følger senere på ugen.

Men jeg har da fået zebraen færdig :o)

Sunday, November 20, 2005

Stop tiden!!

Jeg opdagede til min skræk og rædsel at det er første søndag i advent om en uge! Jamen, hov - hvad blev der af tiden? En ting er, at der skal købes ind til adventshalløj - vi er lidt ude af træning efter de mange år i Holland. En anden ting er kalendergaverne. UAK!

status
mangler:
en zebrasok
perlepynt på en Fieluffe
Hue til Fie
halskant på babybornbluse
hæklede trompetbukser
knapper på pelstrøje til babyborn
tommeltottter på Magnus luffer og dragebroderi
hue til Magnus med drage

tiger og flamingosokker - tja, hvad de ikke ved, kan de jo ikke savne.

har:
en zebrasok
en færdig luffe
to færdige mariehøns.

Og for at det ikke skal være løgn er denne uge heftigt booket med:
kontaktforældrerådsmøde
tværfløjte (shit, jeg skal have øvet!)
kagebagning til monsterfest (uddelegeres!)
monsterfest (åh nej - udklædning.....)
panikfødselsdagsgaveindkøb

og så har jeg sgis'me da også et foredrag som jeg skal forberede godt og grundigt.

Jeg tror lige jeg går i panik, er der nogen der skal have noget med?

Vil lige skynde mig at vise mit hyggenullearbejde - det tog en hel eftermiddag at trække perler på, jeg kunne ikke hækle dem på da hullerne var for små:
mit halstørklæde, bliver måske færdig i år.

Heldigvis er huset totalt rengjort, vaskemaskinen snurrer, kaninburet er renset og ungerne ser video....frem med det ufærdige!!!!

Monday, November 14, 2005

Marsvin, søde marsvin...

I søndags blev vi vækket af vores 9-årige, der grådkvalt kom farende ind i soveværelset og harcellerede over kaninen. Han ville klappe marsvinet, men kaninen har sin helt bestemte mening om ejerforholdet - og det er altså dens marsvin. Så HAK-HAPS. To blødende skrå tandmærker i hans lille kødfulde næve. I den næste time udtænkte han alverdens maskimekaniske kanin-aflivningsmaskiner. Han har ikke spillet Peddersen Værksted for ingenting. Han sad helt stille på gulvet cirka 30 cm fra buret og bare stirrede på kaninen. Jeg ventede egentligt bare på, at han bad om sit sværd. Hans bedstefar gav ham et rigtigt sværd, med spids, omkring hans 5 års fødselsdag. Vi fik afværgret luftgeværet :o/.

Det fik moderen til at tænke. Hvorfor var det nu lige at vi havde hoppedyret? Jo, vist egentligt fordi at hun trængte til at kramme noget blødt. Men det havde ikke tid til at blive krammet, for der skulle hærges: et par bøger i bogreolen, ledninger skulle gnaskes og der skulle laves hule under futonen og gnaskes i sommerdynerne under sofaen. Hoppedyret sagde ikke så meget, og så kom det lille marsvin til. Det sagde mest miv, når bøllefrøskaninen drønede rundt i buret og ovenpå marsvinet. Marsvinet tissede i hjørnerne, når det var ude at løbe. Og når man sad med det. Så det.....skete ikke så tit.

I vinterhalvåret led både min mand og jeg alskens kvaler pga høet og savsmuldsstøvet. Så snart det blev lunt nok, røg dyrene udenfor. Og der sad de så og gloede hele sommeren, mens vi talte om hvor vi kunne tænke os at lave et løbebur - feks ovenpå den nedgravede olietank - så kommer Houdini ikke så langt. Men vi har jo ligesom projekter nok igang, så det blev ikke i år. Og så blev det for koldt udendørs, og så rykkede de ind igen.

Det er så hyggeligt at marsvinet mui-mui'er hver gang man går ned ad trappen eller køleskabet bliver åbnet. Det er mindre hyggeligt at lugten er tung. At man skal tømme en gigatissebakke hver 4 dag for at kunne holde ud at være i huset. Og at man ikke kan klappe dem uden at skulle have stivkrampevaccinationer. Så nu rykker hoppedyret over til mormor i Århus, hvor den kan bo på hendes altan og blive forkælet og tyk og fed.

Men hvad med det lille mui-dyr? Mormor kan ikke lide marsvin.
Jeg synes nu de er søde....

COPYRIGHT: OIFES_MOR
Sofie's marsvin, tegnet da hun var 5 og lige havde fået at vide at Sofie starter med S og ikke med O (Oifes). Det er skrevet spejlvendt, det er ikke mig der har scannet bagvendt!


Det er blevet sat til fri afhentning på matriklen, med mindre det er til slangefodring. Det går vi ikke ind for!
Men jeg vil nu fortsat kalde min blog for strik til marsvin.

Saturday, November 12, 2005

Zebraen znorker zaligt.

Jeg så mit liv passere revue for mine øjne - en nær døden oplevelse? Nej, jeg bladrede igennem 23 års alt om håndarbejde. Den bluse lavede jeg da jeg gik i 9'ende klasse. Oh den trøje, da kom jeg sammen med Claus Skoven. Og den dér strikkede jeg til min kæreste i 2g. Og den badedragt ville den usexede, magre finske postdoc i Wien gerne sy. Der var mange gode ting, mest småting som vanter osv. Heldigvis følte jeg ikke trang til at lave noget fra 80'erne!!

Efter at have været væk i noget der føles som 100 år, men vist bare var 4 dage, kom min mage hjem i aftes. Oh fryd, for jeg var da helt slidt ned og parat til at knalde brikker samtidig med ungerne omkring klokken 9. Men alligevel har jeg fået strikket en smule da jeg måtte sidde og vente 1 time på at ungerne svømmede: den ene luffe til Sofie, godt nok startede jeg med at hækle hjulene først, de så sjovest ud ;o)
Og i ekstasen over at manden kom hjem, fik jeg sørme den anden færdig, på nær lige tommeltotten. Nu er jeg så igang med at pynte med perler, indtil videre crashede projektet på at perlen sidder fast på nålen, såguda#!¤ osv
Grisen sidder der bare, fordi den synes den passede ind....

Og sådan her har jeg det med zebraen str 37-38.
Med lyd på: raaaaaalllllleeeee!!!! Kors i r...., hvor er de stangkedelige at strikke. Så jeg har lovet mig selv, at jeg må lave flamingoen når zebrasok 1 er færdig. Og så nr 2 bagefter. Ellers bliver lillemanden også bare ked af det. Bare tigeren er mere interessant :o(


Igår måtte ungerne og jeg tage den sure tur til fisketorvet. Jeg hader indkøbscentre og kun en ting overgår fisketorvet: Fields. Beklumret luft, langt imellem det interessante, lys der gør een dvask og røg (jep, jeg er ikkeryger, og når man arbejder indenfor kræftforskning må man godt være extrahellig). Nå, vi fik bukser til Magnus, fødselsdagsgave, afleveret modem (det tog kun 40 minutter i den vidunderlige TDC butik med 1 aktiv ekspedient, 22 kunder i kø og hvor alarmen på mobilerne gik konstant) og så til slut købt ind til aftensmaden. På det tidspunkt snerrede jeg ad ungerne, der selvfølgelig havde det ligeså dårligt med stedet og derfor plagede, pillede og drillede hinanden. Og hvad så - så kunne møgbilen ikke starte!!!! Efter 2 forsøg spurgte Magnus stille fra bagsædet, om han så ikke kunne nå at komme ind på toilettet. Og da vi så kom tilbage - så startede den i 3 forsøg, stor jubel!! Sidste gang den lavede det nummer, holdt vi forrest på Molsfærgen. Bare ikke sjovt at sidde der og se alle de andre køre af - og de nye køre op bag os! Men mekanikeren kunne ikke finde nogen fejl (og så afslørede vi lige vores uvidenhed om biler: nej, det er ikke karburatoren; sådan en har jeres bil ikke!) Af den grund turde jeg ikke selv lave hasteindkøb, mens de svømmede: tænk at sidde fast i parkeringskælderen, mens de stod våde og sultne og ikke fattede hvor mor blev af. Og nu havde den ellers været god så længe....

Og så var bukserne dælendytme for store..... Men denne gang tog manden og jeg afsted alene, mens børnene var henholdsvis til fødselsdag og rollespil, og vi tog til Frederiksbergcenteret istedet. Og det går meget bedre, for der må man ikke ryge og man kan købe garn :o) Jeg shoppede lidt til Jeanettes tørklæde:
Det ville jo være godt hvis jeg lavede Zebrasokken først.....og den lille turkise bluse til babyborn mangler kun 1/4 ærme!!! Hvis jeg nu ser bedende på manden, laver han nok aftensmad....Hvad mon der kommer på tv i aften????

Og til slut: se her, Bettina:
Når man nu skynder sig at pakke sin Pusle og Barbie væk og har forældre der gemmer alt (inkl original emballage, for tingene skal jo afleveres i samme stand osv....deres kælder er fyldt med kasser helt tilbage til deres første Melitta kaffemaskine!!!), ja, så er man så heldig at kunne videregive hende her til sin datter:
Hun havde samme hårfarve og de samme filtrede totter som mig....Hvis der nu er nogen der ligger inde med et par opskrifter til Pusletøj, så mail mig endelig!! Jeg har en enkelt opskrift med en hippiebluse og læderfrynsetøj. Og så skal jeg have støvet Else Kraghs "strik til dukken" op, kun med tøj til Pusle.

Sunday, November 06, 2005

Stilhed før stormen?

Dumme blogger, der æder mine indlæg, når jeg prøver at poste! Det er bare "nederen" at se siden med fejlmeldingen efter at have siddet og tampet i tasterne en time. Nå, det er heldigvis ikke kun mig, der ikke blogger så tit i øjeblikket, de andre sider jeg checker ud er heller ikke særligt aktive. Efterårs sløvhed? Måske....

Eller det manglende lys, udtaler kvinden, der konsekvent falder i søvn under foredrag når de dæmper lyset. Hamrende pinligt at sidde forrest og lave "tequilaslammer" med hovedet, uden tequila og kulørte papirsparaplyer. Heldigvis når jeg ikke at savle....

Det samme sker derhjemme: den anden aften faldt jeg i søvn, mens jeg læste godnathistorie for ungerne. De dappede så ned og spillede prinsessespil med deres far. Han vækkede mig 1 time senere med en kop kaffe, som jeg straks gylpede i mig, for så at sove videre på sofaen. Vågnede totalt udsovet klokken 3.00 og fik strikket hælen på zebrasokken om. Så blev jeg sulten, men uden min briller er koordinationen ikke helt perfekt, så jeg tabte havregrynene på gulvet og kastede derpå en ske efter dem. Og vækkede selvfølgelig min søn, der kom dappende for at se om der var en indbrudsstyv - modigt af ham!. Han bestemte sig heldigvis for at gå tilbage i seng. Men formåede at vække min mand, der kom ned og stirrede olmt på mig og derpå gik tilbage og bredte sig i HELE sengen. Så da jeg omkring klokken fem ville tilbage i varmen, kunne jeg lige få møvet en lille snip af min dyne til mig. Så kan jeg lære det, kan jeg! Jeg har også prøvet at have hold i nakken i en uge, fordi sofaen IKKE har et ergonomisk korrekt hovedpude-armlæn.

Af samme grund står det ringe til med strikkeriet. Der er ellers rigtigt mange ting, jeg gerne vil igang med. Britt og Bettina har begge foreslået at lave lister. Dem har jeg rigtigt mange af i forvejen, og uha, hvor kan de stresse. Der er en liste for hvert rum i huset, og den anden dag foreslog min mand at vi lavede en liste over hvad vi skulle have lavet udendørs! Jeg har lister over hvad vi har givet i julegaver de sidste mange år, og endda en liste over min garnbeholdning (incl farve og vægt).

Men en hobbyliste kan vel ikke stresse så meget, så jeg tror, der dukker en op på siden en af dagene. Skal lige de sidste årgange AOH igennem :o)

Jeg har meldt mig en i en bogklub, for jeg så lige min yndlingshavebog, som jeg har genlånt i mere end et halvt år fra biblioteket til bare 9 kr. Jeg købte også Kagefest, mest til Sofie, hun har en fæl sød tand. Den hører til kategorien af bøger man enten får i gave eller køber som et knaldtilbud. Den sidste bog, designstrik, havde jeg ventet noget mere af, alene ud fra navnet. Den kommer jeg ikke til at strikke noget fra. Jeg skulle have læst forordet først: Alle modellerne er enkle, ja faktisk på grænsen til det primitive....
I rest my case.

I am entering the hibernation age, or maybe it is just the lack of light: I fall asleep when the light is dimmed at seminars, pretty embarrassing sitting in the front row and doing "tequila slammers" with the head, without tequila. At least I dont drool. At home it is the same story, I fall asleep on the sofa in front of the TV. Ok, danish television is very boring, but still....